Neden İmplant
– VegaDentDişleri olmayan bu nedenle hareketli protezleri aşırı bulantı, refleks, ileri derecede çene kemiği erimesi gibi farklı farklı sebepler nedeniyle kullanamayan insanlarda implant, düşünülmesi gereken yöntemlerden biridir.
İmplant’ın Alternatifi Var mı?
- Sadece implant yaptırmak gibi bir zorunluluk yoktur. Alternatif tedavi yöntemleri de bulunmaktadır. Köprü, hareketli protez veya parsiyel protez yapılabilir. Diş arka tarafı sonsuz biten vakalarda halk arasında “sürgülü” denen bir protez türü de yapılabilmektedir. İmplant yapılmasının faydası, çene kemiğinde erimeyi durdurmasıdır. Dişlerimiz varlığını koruduğu sürece çene kemiğinde kemik erimesi olmaz veya çok az olur. İmplant yapıldıktan sonra kemik erimesi belirgin miktarda azalır. Köprüde ise dişin olmadığı boşluklarda kemik erimesi görülebilir. İmplant yapıldığında, eksik dişin iki yanındaki dişlerin kesilmesine de gerek kalmaz ki bu da implantın bir başka faydasıdır. Tek bir implantın yerleştirilmesi hem komşu dişleri kurtaracak, hem de daha doğal ve fonksiyonel sonuçların ortaya çıkmasını sağlayacaktır.
Yılda 1.000.000’dan Fazla İmplant !
- Dünyada yılda 1.000.000’dan fazla implant uygulaması yapılmaktadır. Kullanılan dental implant sayısı istikrarlı biçimde artmaya devam etmektedir.
İmplantlar ile yapılan tedavilere olan gereksinimin ve bu tedavi şeklinin artması, aşağıdakiler de dahil çok sayıdaki faktörün etkisiyle ortaya çıkmaktadır;
- Daha iyi çiğneyebilme – Her istediğini yiyebilme,
- Daha iyi doğal görünüm,
- Özgüvenin geri kazanılması ile sosyal hayata pozitif katkı sağlaması,
- Her şeyi yiyebilmeye bağlı olarak daha sağlıklı ve dengeli beslenme,
- Sabit protez tedavisinin negatif sonuçları,
- Hareketli, bölümlü protez tedavisinin negatif sonuçları,
- Diş kaybının psikolojik sonuçları,
- İmplant destekli protezlerle elde edilen uzun süreli başarılı sonuçlar,
- İmplant destekli protezlerin faydaları vb. gibi sonuçlar, implant tedavilerinin çoğalmasına ve geleneksel protezlerin yerini almasına sebep olmaktadır.
Neden İmplant?
İmplant, Dişin Yerini Tutar mı?
Ağız ve diş sağlığı sorunları olan hastalar arasında en fazla merak edilen konu, hiç şüphesiz “Diş implantları, dişin yerini tutar mı? ” sorusudur.
İmplantın Alternatifi Var mı?
Ağızda çok sayıda diş eksikliği bulunan, bu nedenle hareketli protezleri aşırı bulantı, refleks, ileri derecede çene kemiği erimesi gibi farklı farklı nedenlerle kullanamayan insanlarda implant, ilk düşünülmesi gereken bir yöntemdir.
İmplant Tedavisi Sonrasında!
İmplantlar çene kemiğine yerleştirildikten sonra, yaklaşık 3 aylık iyileşme süresi bulunmaktadır. İmplant işlemi bitirildikten sonra hekim tarafından hastaya gerekli uyarılar yapılır ve hastanın ilaçları yazılır. Anestezinin etkisi geçtikten sonra hasta yemek yemeğe başlayıp normal hayatına dönebilir.
Zirkonyum Kaplama
Zirkonyum dişler mekanik direnci, biyolojik uyumluluğu ve kırılma direnci sayesinde diğer metal destekli kuronlara nazaran üstünlük göstermektedir. Beyaz renkli, yarı şeffaf, ışık geçirgenliğinin fazla olması sebepleriyle, doğal dişe en yakın alternatiftir.
GÖRÜNTÜLEDiş Beyazlatma
Dişlerin yapısında (mine ve dentin tabakasında) meydana gelen renk farklılıklarını giderme işlemidir. Dişlerinize mavi ışık ve beyazlatma jeli ile yapılan diş beyazlatma işleminde, dişler işlemden sonra hemen birkaç ton açılır ve etkinliğini uzun süre koruyabilir.
GÖRÜNTÜLEKanal Tedavisi
Kanal tedavisi, dişin pulpasının bir daha düzelemeyecek bir şekilde iltihaplandığında yapılan bir müdahaledir. Dişin damar ve sinir paketini içeren pulpanın yerinden alınması ile yapılır. Genel olarak ağrısız bir işlemdir, akut durumlarda ağrı görülebilmektedir.
GÖRÜNTÜLE
Etiket: neden implant, implant nedir, implant, dental implant, neden dental implant