Diş İmplantları
– VegaDentİmplantlar doğal dişin yerini tam olarak tutmasa da, diş eksikliği yaşanıyorsa dişi en iyi taklit eden yapılardır. Eğerki dişleriniz kanal tedavisi veya bir dolgu ile kurtarılabilecekse implant tercih edilmemektedir. Öncelikle doğal dişin ağızda kalması için çaba sarfedilmelidir.
Diş İmplantları Dişin Yerini Tutar Mı?
- Diş çekiminden sonra meydana gelen boşluklar çiğneme, konuşma ve estetik problemlere sebep olur. Çiğneme yeterli olmazsa mide ve sindirim sisteminde problemler başlayacaktır. Diş kayıplarının ya da meydana gelen travmaların sonucunda, fizyolojik olarak oluşan kemik erimeleri, çene kemiğinin seviyesinin ve hacminin azalmasına sebep olmaktadır. Bu durum, uygulanacak protezin işlevini tam olarak yerine getirebilmesine engeldir. Bunun sonucunda da çiğneme ve konuşmada problemler çıkması kaçınılmaz olur.
Dental İmplantların Kemik Erimesini Durdurduğu Gözlemlenmiştir!
- Diş implantı ya da dental implant, kemik içerisine yerleştirilen vücut ve kemik ile uyumlu titanyumdan yapılmış vida köktür. Çekim sonrasında kemik çok hızlı derecede erir. Bunun sonucunda yeterli kemik bulanamazsa, yeniden kemik oluşturmak için, ilave ameliyatlar uygulanması gerekmektedir. Bu sebeple mümkün olduğunca kısa sürede çekim yapılan bölgeye diş implantı yerleştirilmelidir. Diş implantları ya da dental implantlar görüntü ve hisleri ile doğal dişlere benzemektedir. İmplant kemik ve dişeti altında yerleşmektedir. Bu sebeple üstüne yapılan dişle herhangi bir uyumsuzluk söz konusu olmamaktadır. Özellikle son dönemlerde gelişen zirkon üst yapılar sayesinde ön bölge estetiğinde bile tam bir uyum sağlanmaktadır. Diş implant uygulanması ile kemik erimesi durmakta, yüzün çökmesi önlenerek genç görünüm sağlanmaktadır.
– VegaDentSistemik rahatsızlıklara sahip hastalarda implant yapılıp yapılamayacağına karar verilmesi için, hastaların sağlık durumlarını takip eden hekimlerle konsültasyonlar yapmak, gerekli görülürse ileri tetkiklere başvurmak gerekir.(Kontrol altına alınamayan şeker hastaları, ilerlemiş parkinsonu olanlar, ileri evre alzheimer hastaları, aşırı metal alerjisi olanlar gibi.) “Ancak kesinlikle implant uygulanamaz” denebilecek bir hastalık gurubu da yoktur. O yüzden implant tedavisine önyargılı yaklaşılmamalı ve uzman diş hekimine muayene olunmalıdır.
Neden İmplant?
İmplant, Dişin Yerini Tutar mı?
Ağız ve diş sağlığı sorunları olan hastalar arasında en fazla merak edilen konu, hiç şüphesiz “Diş implantları, dişin yerini tutar mı? ” sorusudur.
İmplantın Alternatifi Var mı?
Ağızda çok sayıda diş eksikliği bulunan, bu nedenle hareketli protezleri aşırı bulantı, refleks, ileri derecede çene kemiği erimesi gibi farklı farklı nedenlerle kullanamayan insanlarda implant, ilk düşünülmesi gereken bir yöntemdir.
İmplant Tedavisi Sonrasında!
İmplantlar çene kemiğine yerleştirildikten sonra, yaklaşık 3 aylık iyileşme süresi bulunmaktadır. İmplant işlemi bitirildikten sonra hekim tarafından hastaya gerekli uyarılar yapılır ve hastanın ilaçları yazılır. Anestezinin etkisi geçtikten sonra hasta yemek yemeğe başlayıp normal hayatına dönebilir.
Zirkonyum Kaplama
Zirkonyum dişler mekanik direnci, biyolojik uyumluluğu ve kırılma direnci sayesinde diğer metal destekli kuronlara nazaran üstünlük göstermektedir. Beyaz renkli, yarı şeffaf, ışık geçirgenliğinin fazla olması sebepleriyle, doğal dişe en yakın alternatiftir.
GÖRÜNTÜLEDiş Beyazlatma
Dişlerin yapısında (mine ve dentin tabakasında) meydana gelen renk farklılıklarını giderme işlemidir. Dişlerinize mavi ışık ve beyazlatma jeli ile yapılan diş beyazlatma işleminde, dişler işlemden sonra hemen birkaç ton açılır ve etkinliğini uzun süre koruyabilir.
GÖRÜNTÜLEKanal Tedavisi
Kanal tedavisi, dişin pulpasının bir daha düzelemeyecek bir şekilde iltihaplandığında yapılan bir müdahaledir. Dişin damar ve sinir paketini içeren pulpanın yerinden alınması ile yapılır. Genel olarak ağrısız bir işlemdir, akut durumlarda ağrı görülebilmektedir.
GÖRÜNTÜLEEtiket: diş implant batıkent, diş implantı batıkent, batıkent diş implant, batıkent diş implantı, diş implant, diş implantı, implant