Slide background

 Üç Şube ile Hizmetinizdeyiz 

 Karapürçek,Mamak ve Keçiören'de 

 TIKLAYIN 

Slide background

 Zirkonyum Diş Kaplama 

Doğal Diş Görünümü

 TIKLAYIN 

Slide background

 İmplant Tedavisi 

Yapay Diş Kökü

 TIKLAYIN 

Slide background

 Diş Beyazlatma 

7 Ton Beyazlama

 TIKLAYIN 

Diş Sağlığı

Diş Sağlığı İçin Nasıl Beslenmeliyiz?
Diş sağlığı için önerilen beslenme şekli şu şekildedir. Şekerli, yapışkan ya da asitli gıdalar üç ana öğün içinde tüketilmelidir. Öğün aralarında elma, havuç gibi sert dişleri temizleyip dişetine masaj yapacak gıdalar yenmelidir. Şekerli, yapışkan gıda yendikten sonra dişlerin fırçalanması mümküm değilse ağız su ile çalkalanmalı ya da bir bardak su içilmelidir. Yine şekerli gıda yendikten sonra ağıza atılacak bir parça peynir şekerin çürük önleyici etkisini gidermek açısından son derece önemlidir.
Diş Minesi ve Hassas Dişler
Dentinin açığa çıkması; rahatsızlık verici bir sızının hissedilmesinin ve hassas dişlerin oluşmasının nedenidir. Dentin, diş minesinin altında yer alır ve içinde binlerce mikroskobik tübül/kanal bulunur. Dentin açığa çıktığında, tübüller içindeki sinirler, soğuk veya sıcak yiyecek/içecek gibi tetikleyicilere karşı hassas olabilir. Bunun sonucu dişte kısa süreli, keskin bir sızı olabilir. “Diş hassasiyeti” dişte açığa çıkmış dentin bölgesini uyardığınızda hissedilen sızlamadır ve dişiniz o uyarana maruz kaldığında sızı hissedersiniz.
Dengeli Beslenme Neden Önemlidir?
Yetersiz beslenme dişeti hastalığına ve diş çürüklerine yol açabilir. Karbonhidrat, şeker ve nişasta açısından zengin gıdalar, diş minesine zararlı olan plak asitlerinin oluşumuna neden olur. Bunun sonucunda, bu asitler minenin yumuşamasına ve çürük oluşmasına neden olabilir.
Parlak Bir Gülüş için Dört Adım
1. Günde en az iki defa dişlerinizi florürlü bir diş macunu ile, özellikle kahvaltıdan sonra ve gece yatmadan hemen önce fırçalayın. 2. Hergün diş ipi kullanın! 3. Günlük abur cubur atıştırma sayısını azaltın. 4. Diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret edin.
Diş Plağı Nedir?
Diş Plak, dişlerimizin çevresinde bakteriler ve yiyecek artıklarından oluşan yapışkan ve renksiz bir bakteri tabakasıdır. Çürüklerin ve dişeti hastalıklarının başlıca sebebi olan plak, her gün temizlenmediği takdirde sertleşerek tartar oluşturabilir.
Günde 4 Kez Asitli Besin Tüketimi Diş Minenizi Riske Atabilir
Yalnızca gazlı içecekler, kahve veya şarap değil; daha sağlıklı olan seçimlerimiz dahi sürpriz bir şekilde diş minenizi Asit Aşındırması ya da Asit Erozyonu riski altına alabilir. Meyve, meyve suları, limonlu soda ve hatta salata sosları bile günlük asit tüketimimizi artırabilir.

Diş Sağlığı

20 Yaş Diş Çekimi

18 yaşına gelinmesiyle birlikte çıkmaya başlayan, alt ve üst çenenin en arkasında yer alan üçüncü büyük azı dişlere 20 yaş dişi denmektedir. Halk dilinde akıl dişi olarak da bilinmektedir. Her bir yarım çenede birer adet olmak üzere toplamda dört tanedir.Binlerce yıldır insanların yeme alışkanlıklarında gerçekleşen değişimden dolayı…

Daha Fazla Bilgi
Ağız Kokusu

Ağız kokusu toplumumuzda büyük bir sorun haline gelmiştir. Tahmin edilenden daha yaygındır ve sosyal ortamlarda sizi ve diğer insanları çok rahatsız eder. Günümüzde her dört kişiden biri, ağız kokusu sorunuyla uğraşmaktadır. Ağız kokusu şikayeti olanlar sosyal hayatlarında kendilerine olan güvenlerini kaybedebilirler…

Daha Fazla Bilgi
Diş Ağrısı Nedenleri

Diş ağrısı insanların yaşantıları boyunca en az bir kere karşılaştığı, fazlasıyla can sıkıcı ve sevimsiz bir durumdur. Diş ağrısı; tedavi edilebilen ve çeşitli nedenlere bağlı gelişen bir rahatsızlıktır. Peki, diş ağrısı neden olur? Hangi durumlar diş ağrısını tetikler ve diş ağrısı nasıl çözülür? Diş Ağrısı Genel Olarak Üç Şekilde Gelişir…

Daha Fazla Bilgi
Dolgu Çeşitleri

Dişler iyi fırçalanmadığı, ağız bakımının kötü durumda olduğu zamanlarda, dişlerin üstündeki plaklarda ve taşlarda (tartar) bulunan bakteriler “şeker” sayesinde hayatta kalırlar. Şekeri ile birlikte oluşan asit, diş sert dokusunu yumuşatmakta ve çürüğe neden olmaktadır…

Daha Fazla Bilgi
Diş Fırçası Kullanımı

Diş fırçalamak dişlerin iç, dış ve çiğneme yüzeylerinde biriken plak ve yemek artıklarının kaldırılmasını sağlar. Dişlerinizi sert, yıpranmış diş fırçaları ile fırçalamak ve fırçalama esnasında bastırmak diş minesine zarar verebilir…

Daha Fazla Bilgi
Diş İpi Kullanımı

Diş yüzeyinin %40’ı dişler arasında gizlidir ve bakteri oluşumu için mükemmel bir yerdir. Bu nedenle diş ipinin her gün kullanılması, diş fırçasının temizleyemediği ve diş eti hastalığı ve kötü nefes kokusuna neden olabilecek plak ve bakterilerin temizlenmesini sağlar. Bu sebeple günlük diş ipi kullanımı çok önemlidir…

Daha Fazla Bilgi
Diş Eti İltihabı

Diş eti hastalığının erken döneminde tedavi, dişler üzerindeki plak ve diş taşının uzaklaştırılması ve düzgün bir kök yüzeyinin sağlanmasını kapsar. Bu işlem diş etinde iltihaba neden olan bakteri ve irritanların uzaklaştırılmasını sağlar. Bu tedavi, diş etinin tekrar dişe adaptasyonu veya diş etinin büzülerek cebin elimine olması için yeterlidir.

Daha Fazla Bilgi
Diş Hassasiyeti

Diş hassasiyeti, sıcak ya da soğuk yiyecekler yiyip içtiğinizde hissedilebilen ağrıdır. Soğuk hava soluduğunuzda da ağrı hissedebilirsiniz. Diş etleri dişlerden çekildiğinde ya da diş eti dokusu kaybedildiğinde hassasiyet ortaya çıkabilir. Ayrıca, çok sert fırçalamanın ya da düzenli fırçalamama ve diş ipi kullanmamanın sonucunda da oluşabilir.

Daha Fazla Bilgi

Etiket: batıkent diş, diş batıkent, batıkent diş hekimi, diş hekimi batıkent, batıkent diş kliniği, diş kliniği batıkent, batıkent diş merkezi, diş merkezi batıkent, batıkent diş polikliniği, diş polikliniği batıkent, ankara diş