Diş Sağlığı
Diş Sağlığı İçin Nasıl Beslenmeliyiz?
Diş Minesi ve Hassas Dişler
Dengeli Beslenme Neden Önemlidir?
Parlak Bir Gülüş için Dört Adım
Diş Plağı Nedir?
Günde 4 Kez Asitli Besin Tüketimi Diş Minenizi Riske Atabilir
Diş Sağlığı
20 Yaş Diş Çekimi
18 yaşına gelinmesiyle birlikte çıkmaya başlayan, alt ve üst çenenin en arkasında yer alan üçüncü büyük azı dişlere 20 yaş dişi denmektedir. Halk dilinde akıl dişi olarak da bilinmektedir. Her bir yarım çenede birer adet olmak üzere toplamda dört tanedir.Binlerce yıldır insanların yeme alışkanlıklarında gerçekleşen değişimden dolayı…
Daha Fazla BilgiAğız Kokusu
Ağız kokusu toplumumuzda büyük bir sorun haline gelmiştir. Tahmin edilenden daha yaygındır ve sosyal ortamlarda sizi ve diğer insanları çok rahatsız eder. Günümüzde her dört kişiden biri, ağız kokusu sorunuyla uğraşmaktadır. Ağız kokusu şikayeti olanlar sosyal hayatlarında kendilerine olan güvenlerini kaybedebilirler…
Daha Fazla BilgiDiş Ağrısı Nedenleri
Diş ağrısı insanların yaşantıları boyunca en az bir kere karşılaştığı, fazlasıyla can sıkıcı ve sevimsiz bir durumdur. Diş ağrısı; tedavi edilebilen ve çeşitli nedenlere bağlı gelişen bir rahatsızlıktır. Peki, diş ağrısı neden olur? Hangi durumlar diş ağrısını tetikler ve diş ağrısı nasıl çözülür? Diş Ağrısı Genel Olarak Üç Şekilde Gelişir…
Daha Fazla BilgiDolgu Çeşitleri
Dişler iyi fırçalanmadığı, ağız bakımının kötü durumda olduğu zamanlarda, dişlerin üstündeki plaklarda ve taşlarda (tartar) bulunan bakteriler “şeker” sayesinde hayatta kalırlar. Şekeri ile birlikte oluşan asit, diş sert dokusunu yumuşatmakta ve çürüğe neden olmaktadır…
Daha Fazla BilgiDiş Fırçası Kullanımı
Diş fırçalamak dişlerin iç, dış ve çiğneme yüzeylerinde biriken plak ve yemek artıklarının kaldırılmasını sağlar. Dişlerinizi sert, yıpranmış diş fırçaları ile fırçalamak ve fırçalama esnasında bastırmak diş minesine zarar verebilir…
Daha Fazla BilgiDiş İpi Kullanımı
Diş yüzeyinin %40’ı dişler arasında gizlidir ve bakteri oluşumu için mükemmel bir yerdir. Bu nedenle diş ipinin her gün kullanılması, diş fırçasının temizleyemediği ve diş eti hastalığı ve kötü nefes kokusuna neden olabilecek plak ve bakterilerin temizlenmesini sağlar. Bu sebeple günlük diş ipi kullanımı çok önemlidir…
Daha Fazla BilgiDiş Eti İltihabı
Diş eti hastalığının erken döneminde tedavi, dişler üzerindeki plak ve diş taşının uzaklaştırılması ve düzgün bir kök yüzeyinin sağlanmasını kapsar. Bu işlem diş etinde iltihaba neden olan bakteri ve irritanların uzaklaştırılmasını sağlar. Bu tedavi, diş etinin tekrar dişe adaptasyonu veya diş etinin büzülerek cebin elimine olması için yeterlidir.
Daha Fazla BilgiDiş Hassasiyeti
Diş hassasiyeti, sıcak ya da soğuk yiyecekler yiyip içtiğinizde hissedilebilen ağrıdır. Soğuk hava soluduğunuzda da ağrı hissedebilirsiniz. Diş etleri dişlerden çekildiğinde ya da diş eti dokusu kaybedildiğinde hassasiyet ortaya çıkabilir. Ayrıca, çok sert fırçalamanın ya da düzenli fırçalamama ve diş ipi kullanmamanın sonucunda da oluşabilir.
Daha Fazla BilgiEtiket: batıkent diş, diş batıkent, batıkent diş hekimi, diş hekimi batıkent, batıkent diş kliniği, diş kliniği batıkent, batıkent diş merkezi, diş merkezi batıkent, batıkent diş polikliniği, diş polikliniği batıkent, ankara diş