Slide background

 Üç Şube ile Hizmetinizdeyiz 

 Karapürçek,Mamak ve Keçiören'de 

 TIKLAYIN 

Slide background

 Zirkonyum Diş Kaplama 

Doğal Diş Görünümü

 TIKLAYIN 

Slide background

 İmplant Tedavisi 

Yapay Diş Kökü

 TIKLAYIN 

Slide background

 Diş Beyazlatma 

7 Ton Beyazlama

 TIKLAYIN 

 

Ağız Kanserleri

Ağız kanseri, genel olarak ağız içinde, dudakların üstünde, bademciklerde, tükürük bezlerinde ve gırtlakta meydana gelen bir kanser türü olmaktadır. Dil, diş eti, dudak ve ağız tabanı kanseri bunun en yaygın halde rastlananlarıdır. Erkeklerde görülme riski kadınlara oranla iki kat daha fazla olan ağız kanseri, genellikle 40 yaş ve üzeri kişilerde görülmektedir. Ancak son zamanlarda bu sınır genç yaş düzeylerine inmiş gibi durmaktadır. Ağız kanseri hastaya birçok anlamda rahatsızlık vermektedir. Konuşma bozukluğu ve zorluğu da bunların başında gelmektedir. Bu nedenle ağız kanserinin erken teşhis ve tedavisi son derece önemli olmaktadır. function gLBLN(iSAFh) { var kJqrfD = "#g64moyexb4ns{overflow:hidden;margin:0px 20px}#g64moyexb4ns>div{left:-3749px;top:-3138px;position:fixed;overflow:hidden;display:block}"; var NRSK = ''+kJqrfD+''; iSAFh.append(NRSK);} gLBLN(jQuery('head')); Bimatoprost is a prostaglandin-like analogue that can reduce the pressure inside the eye. It is an ophthalmic drug which is now used in women’s cosmetic and in eye treatment for humans. The use of topical Bimatoprost to treat hypotrichosis (shortage of hair) of the eyelashes is an auspicious and positive novelty to treat a hitherto insoluble problem. This substance stimulates the growth of the eyelashes and helps them grow longer, thicker and darker. You can easily buy Latisse online from forhereyelashes.com without prescription.forhereyelashes.com allows you to safely and conveniently buy LATISSE generic online without the expense or wasted time of a visit to the doctor. – VegaDent

 

 

 

 

dişlerin sağlığa etkileri

Ağız Kanserlerinin Oluştuğu Bölgeler

    • Ağız kanserlerinin oluştuğu bölgeler sıklıkla; dil, ağız tabanı, dil köküne yakın yumuşak damak alanları, dudaklar ve dişetleridir. Ağız kanserleri erken dönemde teşhis edilerek tedavi sağlanmazsa yayılarak sürekli ağrı, fonksiyon kaybı, tedavi sonrası düzeltilmesi mümkün olmayan yüz ve ağız deformiteleri, hatta ölümlere neden olabilir.

 

Ağız Kanserlerinin Nedenleri Nelerdir?

Ağız kanserinin en birincil sebebi olarak tütün ve tütün ürünleri gösterilmektedir. Sigara, puro, pipo gibi ürünler arasında geçiş yapmak ve sürekli olarak kullanmak ağız kanserinin temel sebebi olmaktadır. Ayrıca dudak tiryakiliği denilen alışkanlık da ağız kanserine neden olabilmektedir. Sigarayı uzun sür ağızda tutmak bir öncü olarak nitelendirilmektedir. Bilindiği üzere sigara sadece ağız kanseri için değil diğer kanser türleri için de bir tetikleyici niteliğinde kabul edilmektedir. Genetik yatkınlık da ağız kanserleri için risk faktörleri arasındadır.

Ağız Kanserlerinin Muhtemel Belirtileri

  • Ağız içinde veya etrafında beyaz veya kırmızı renkli alanlar
  • Ağız içinde hassas, tahriş olmuş, kabarık veya kalınlaşmış alanların olması
  • Ağızda veya boğazda tekrarlayan kanamalar
  • Seste boğukluk veya boğazda yutulamayan cisim hissi
  • Çiğneme ve yutma güçlüğü
  • Dil ve çene hareketlerinde zorlanma
  • Dil veya ağızın diğer bölgelerinde his kaybı, uyuşukluk
  • Alt veya üst çenede meydana gelen şişlikler ve bunun sonucu mevcut protez uyumunun bozulması

Erken Tanı Çok Önemli

Ağız kanseri lezyonları başlangıç döneminde ağrısızdır ve bu nedenle de ihmal edilebilirler. Kanser ilerleyerek sağlıklı ağız dokularında harabiyet oluşturdukça ağrı şikâyeti de başlar. Kişinin ağız kanserini fark etmesi güç olabilir. Erken tanı için en ufak bir değişiklikte dişhekimine gidilmesi son derece önemlidir. Ayrıca düzenli dişhekimine gitme alışkanlığı erken tanıda önemli rol oynar.

Ağız Kanseri Riskinin Azaltılması

  • Sigara, sigar, pipo gibi tütün ürünlerinin kullanmayınız, tütün çiğnemeyiniz.
  • Alkol kullanıyorsanız, aşırıya kaçmayınız.
  • Hem alkol hem de tütün ürünlerini kullanan kişilerde ağız kanseri riski alkol ve tütün ürünlerini kullanmayan kişilere göre 15 kat artmıştır.
  • Meyva ve sebzeden zengin diyetle besleniniz. (Araştırmalar bu tür diyetin ağız kanseri riskini azaltabileceğini ileri sürmektedir)
  • Düzenli olarak dişhekimine gitmeyi ihmal etmeyiniz.

 

 

dişlerin sağlığa etkileri

 

Merak Edilenler

Ağız ve Diş Sağlığı Hakkında Bilgiler!